preloader_img

TomTom Adventurer

94 900 Ft‎

-5%

90 155 Ft‎ (Áfával)

A feltüntetett ár akciós/kedvezményes ár!
  • Fekete
  • Narancs

Kívánságlistához ad

Online fizetési partnerünk

Online fizetési partnerünk

Ehhez a termékhez nem jár hűségpont, mert már tartalmaz kedvezményt.


Magyar nyelvű használati utasításásért kattints IDE

ERŐSNEK ÉPÍTVE, HOGY KÉSZEN ÁLLJON AZ OUTDOOR TEVÉKENYSÉGEIRE!

Ismerd meg az új sportokat a TomTom-al Hike, gyaloglás, sielés, snowboard.

  Egygombos menüvezérlés

Navigáljon könnyedén a menüben egy gombnyomással

 Beépített bar ométer és iránytű

Fedezz fel új magasságokat a beépített iránytű és barométer segítségével

 OUTDOOR SPORT MÓDOK KIVÁLASZTÁSA

Speciális módok trail futáshoz, túrázáshoz, síeléshez és snowboardhoz ugorjon egy szintet a speciális módokkal!, Hozza ki magából a legtöbbet!

GPS TomTom Adventurer a kalandvágyó sportemberek ideális társa. Aki terepen fut, egész nap túrázik vagy a kijelölt pályáktól távolabbi kalandokra vállalkozik, nagyon fogja kedvelni a TomTom Adventurer sportórát…

· Számos sportágat támogat (futás, kerékpározás (megfelelő érzékelővel párosítva pedálfordulat-mérésre is alkalmas), úszás, túrázás, síelés, snowboarding (automatikus sílift-érzékeléssel), és egész napos, általános aktivitásmérésre is alkalmas
· A GPS gyorsan talál jelet, túra-üzemmódban pedig akár egész nap működhet
· Feltöltött útvonalak követése, a hazatalálást digitális nyomjelző (breadcrumbs-nézet) könnyíti meg
· Nagy méretű, jól látható, háttérvilágítással is rendelkező kijelző, négyirányú menünavigáció
· Sokféle hardveres és szoftveres funkció: beépített pulzusmérő, magasságmérő 3D-s útvonalkövetéshez, iránytű, belső memória zeneszámok BT-headseten át történő lejátszásához
· Adatexportálás számos külsős platform és applikáció felé

Részletesebben

Bár GPS-es sportórákkal Dunát lehet rekeszteni, az elhivatottabb vagy akár extrém sportolók nem sok komoly opció közül választhatnak. A Garmin Fenix és a Suunto Ambit sorozat szinte egyeduralkodónak számít ezen a piacon – ennek megtörésére készül a TomTom Adventurer nem mindennapi szolgáltatásait csatasorba állítva.

A TomTom Adventurer mint pulzusmérő monitor
Mellkaspánt helyett a kényelmesebb, optikai megoldást alkalmazza, bár tény, hogy ez lassabban reagál a szívritmus változásaira, ami intenzív intervallum-edzéseknél hátrány lehet.

Az egyenletesebb terheléssel járó tevékenységek során viszont az optikai érzékelő is remekül megfelel, és az Adventurerbe épített példány ráadásul nagyon pontosnak is bizonyult egy 10 km-es futás során egy mellkaspánttal összehasonlítva.

Az intervallum-edzések híveinek is van megoldás: Bluetoothon kereszül mellkaspánt is párosítható az órához. A TomTom ilyen megoldása 60 angol font körül van, de más modellek is használhatók.

A TomTom Adventurer és a futás
Mindent tud, amit az olcsóbb TomTom Runner 3 tud (sebesség, távolság, tempó, idő, szintemelkedés, kalória naplózása), emellett távolság vagy idő alapján képes automatikus részidő-követésre, de szívritmus, tempó vagy sebesség alapján zónák kijelölésére is lehetőség van, ami a különböző edzéstervek megvalósítása során jöhet jól. Intervallum-edzések összeállítása is megoldható, akár idő, akár távolság alapján.

A beépített GPS rögzíti az útvonalat, mely az appal történt szinkronizálás után a térképen is megjelenik, de futás közben a megtett út nyomvonalának visszakövetésére is módunk van (ez az ún. breadcrumbs-, vagy kenyérmorzsa-üzemmód, v. ö.: Jancsi és Juliska). Ez a terepfutók számára lehet hasznos – aki tévedt már el az erdőben, az pontosan tudja, mennyire.

A TomTom Adventurerbe .gpx formátumban útvonalakat is feltölthetünk, vagyis otthon megtervezhetjük a futásunkat, és az óra végigvezet rajta. A találomra bonyolított futásokat menet közben is elmenthetjük, így ha véletlenül ráakadunk egy klassz útvonalra, azt később is bármikor újból bejárhatjuk.
Éjszakai edzések során nem kell a gombokkal vacakolni a háttérvilágítás bekapcsolásához: elég, ha a szabad kezünkkel letakarjuk a képernyőt, majd elvesszük róla.

A beépített, 3 GB-os háttértárba feltölthetjük a zenéinket is. A számokat vezeték nélkül, Bluetooth headseten át hallgathatjuk meg, és ezen keresztül tájékoztat minket az óra az edzésünkkel kapcsolatos adatokról, részidőkről is.

A TomTom Adventurer mint túrakellék
A túrázás nem a terepfutás lassabb tempóban zajló változata. Az edzés hosszabb időtartama miatt az óra üzemidejének különösen fontos szerep jut, ezért a TomTom Adveturer túra üzemmódban ritkábban rögzíti a viselője pozícióját, így újratöltés nélkül akár 24 órán át is üzemképes maradhat.

Túrázás közben valószínűleg nagyobb terepszint-változásokkal is találkozunk, amit a barometrikus magasságmérő sokkal pontosabban képes lekövetni, mint amire a GPS önmagában képes lenne. Ennek a technológiának köszönhetően ráadásul 3D távolságmérésre is lehetőség van – ez sem mindegy, hiszen felfelé vagy lefelé haladva nagyobb távolságot teszünk meg a térkép két pontja között, mintha vízszintesen haladtunk volna.

A beépített iránytű pedig már csak hab a tortán.

És mi van, ha síelnénk?
Ha a huszonnégy órás túra alatt nem fáradtunk el eléggé, az Adventurer a sípályára is örömmel velünk tart. Van külön sí- és snowboard-üzemmód, de mindkettő lényegében ugyanazt méri.

Kedvenc fekete pályánkon lefelé száguldva az Adventurer rögzíti a pulzusszámunkat, a megtett távolságot, a süllyedési sebességet, az időt és a menetek számát. Amikor leértünk, automatikusan felismeri, hogy felpattantunk a liftre, és megjeleníti a legutóbbi menet főbb adatait – a legnagyobb sebességet, a szintkülönbséget és a maximális meredekséget.

A TomTom Adventurer kerékpározás közben
Beépített GPS-vevőjének köszönhetően természetesen képes a sebesség, a távolság és a tempó rögzítésére, vagyis lényegében úgy működik, mint egy csuklón hordott kerékpárkomputer. A pulzusmérés is jól jöhet, bár aki komolyabban űzi ezt a sportot, az valószínűleg inkább a mellkaspántos megoldást részesíti majd előnyben.

A TomTom Adventurer a bluetooth-os pedálfordulat-mérőkkel is képes együttműködni, így szinte minden olyan adat megjelenik rajta, amelyre egy kerékpárosnak szüksége lehet. A leadott teljesítmény mérésére nem alkalmas, mert teljesítménymérőt nem lehet párosítani hozzá, de aki egy ilyen készülékért kiad több száz vagy akár több ezer angol fontot, az valószínűleg úgyis vesz hozzá egy erre kihegyezett kerékpárkomputert is.

Az intervallum-edzéshez és a zónákhoz kapcsolódó funkciók hasonlóak a futásról szóló részben ismertetettekhez.

A barometrikus magasságmérő itt is igen pontos adatokkal szolgál, márpedig azt minden komoly bringás tudja, hogy az emelkedő a lényeg…

Irány a medence!
A TomTom Adventurer 40 méterig vízálló, és képes a hosszak számolására is. Az alapértelmezett hossz 25 méteres, de egyedi érték is beprogramozható.

A szokásos adatok itt is elérhetők, és az idő vagy a távolság alapján automatikusan konfigurált intervallum-edzések összeállítására is lehetőség van. A célokat beírhatjuk idő, távolság vagy elégetett kalória függvényében is, de jó tudni, hogy a pulzusmérő a vízben nem működik.

Az Adventurer nincs annyira az úszásra kihegyezve, mint mondjuk a Garmin Forerunner 920XT, de még így is bőséges adatmennyiséggel szolgál az edzésünkről…

Forrás: www.coachmag.co.uk/
Fordítás: Zsolto

Angol használati 2016

Angol nyelvű használati utasítás a 2016-os TomTom modellekhez

Letöltés (2.15M)

TomTom Adventurer bemutató

Értékelések

Írd meg véleményed

TomTom Adventurer

TomTom Adventurer

ERŐSNEK ÉPÍTVE, HOGY KÉSZEN ÁLLJON AZ OUTDOOR TEVÉKENYSÉGEIRE!

Vásárlók, akik ezt a terméket megvettél:

30 hasonló termék: